Baszk rántotta Pretzel stanglival
sponsored links
Fixa ideám, hogy a magyar konyha és a spanyol konyha szájízében nagyon sok hasonlóságot mutat. Lehetne ez egy magyaros tojásrántotta is, csak mégis kicsit másképpen készül. J
Évek óta készítek baszk rántottát, amikor ?rámjön?. Hasonló, mint egy kolbászos-lecsós rántotta, csak rusztikusabb és más sorrendben kerülnek az alapanyagok a serpenyõbe.
Hozzávalók 2 adaghoz:
1 zöld kaliforniai vagy zöld kápia paprika
6 szilva koktélparadicsom
1 kisebb fej édes hagyma
12 dkg chorizo vagy más paprikás kolbász
6 tanyasi tojás
1-2 evõkanál olívaolaj
füstös spanyol fûszerpaprika (Pimenton de la Vera) vagy magyar fûszerpaprika
2 Pretzel stangli
Forró serpenyõben egy kevés olívaolajon megpirítottam a zöldségeket, majd keverõtálba tettem. Piruljanak meg, de maradjanak roppanósak.
Pótoltam az olajat és megpirítottam a kolbászkarikákat. Csak éppen, hogy kiengedje a zsírját és a széle megpiruljon. Nem kell kopogósra sütni. A sült kolbászt is hozzá adtam a pirított zöldségekhez.
Másik keverõtálban elhabartam a tojásokat, sóztam, borsoztam, és felöntöttem vele a zöldség-kolbász keveréket.
Egy kis olívaolajat öntöttem a serpenyõbe és közepes-alacsony lángon megsütöttem a rántottát, hogy éppen csak megszilárduljon.
Azonnal tálaltam. Füstös spanyol fûszerpaprikával megszórtam és Pretzel stanglit adtam mellé.
Nemzetközi ételeket fõzni, kész idõutazás. Ilyenkor egy kicsit ott érezhetjük magunkat, ahonnan ezeket a nemzetközi étel ihleteket hoztuk ? J