Baszk csirke

2011-09-11

sponsored links

baszk csirke

Delia Smith-dossziém szerint 2002-ben nyomtattam ki a baszk csirke receptjét.  Stahl Judit is leközölte idén a receptet a  Rejtvény és recept címû kiadványban. Mindketten rizseshús-szerûen fõzik, és azonnal beleteszik a rizst a hússal együtt az edénybe. Delia egy órát ajánl a fõzésre (ez esetben szerintem szétfõ a rizs), Stahl Judit harminc percet (így meg félõ, hogy fövetlen lesz a csirke). Én inkább csak köretként adtam mellé a rizst.

Baszk csirke (2 személyre):

Az egész csirkét végigvágjuk a gerince mentén, és  kilapítjuk. A melle csontja közepén kettévágjuk. Az egyik felét felhasználjuk másra, a másik fél csirkét pedig 4 darabba vágjuk. A húsdarabokat sózzuk, borsozzuk. 2 evõkanál olívaolajat melegítünk egy lábasban és a húst két részletben aranybarnára sütjük, kiszedjük. Csíkokra vágunk 1 piros kápia paprikát, félkarikára 1 fej vöröshagymát, és csak a színe kedvéért (...) hozzá vágunk még fél csõ csípõs zöldpaprikát. Körülbelül 5 percig pároljuk, azután hozzáadunk 2 gerezd fokhagymát felaprítva, és kb. 5 dkg füstölt kolbászt karikára vágva. Csak egy percig pirítjuk, majd adunk hozzá ...


Folytats a blogon ... ecet-es-olaj.freeblog.hu/archives/201...

sponsored links

Keres?s