Barátkozom az amaránttal: amarántos csokipuding
sponsored links
Barátkozom az amaránttal. És próbálom a családomat is hozzászoktatni, leginkább persze rejtett formában. Ideje volt hát túl lépni a levesbetét és a reggeli édes kása állapotán, ezért külön örültem, az nlc felkérésének, mert agyalhattam, hogy mibe is teszem majd bele... és látni, hogy a sor korántsem áll meg 3 receptnél.
Ezt a pudingot talán kezdõ amarántosoknak ajánlanám, a csoki és a fahéj nagyon jól illik hozzá és kicsit rejtve van benne az amaránt karakteres íze. Mert azért tagadhatatlan, hogy van egy kissé fanyarabb, talán a dióra emlékeztetõ "mellék" íze, amit nem mindenkinek könnyû megszokni.
Ez most a hedonista változat habtejszínnel, porcukorral, de nyugodtan lecserélhetõ a tejszín kókusztejre, mandulatejre, a cukor pedig mézre, kókuszcukorra, agave szirupra!
Amarántos csokipuding
Hozzávalók 2-3 fõre:
2/3 bögre pattogtatott amaránt (kb 150 ml), ugyanannyi víz, 250 ml ...