Barramundi filé zellerpürével, rózsaborsos birsmártással

2011-11-02

sponsored links

A barramundival kötött barátságom újabb állomásához érkezett. Amint a blog olvasói tudják, szombat=halnap. Mivel ilyenkor jobban el tudok mélyülni a konyhai munkában, a kísérletezésre is több idõt lehet szakítani. Az elõzõ, egyben sült halas recept után apró kétségeim voltak a serpenyõben történõ sütést illetõen, leginkább a ropogós bõrrel kapcsolatban. Tudniillik a barramundi bõre vastag, olyannyira, hogy az egyben sütés után le is húztam, mert gasztronómiai szempontból nem volt élvezeti értéke. De azért most reménykedtem, és mint kiderült, jogosan. Persze az átlagosnál is több gondosságot igényel, már a filék készítésekor oda kell figyelni, hogy azok se túl kicsik, se túl nagyok ne legyenek. Vigyázni kell a serpenyõbe helyezéskor is, azon felül is, hogy alaposan szárazra legyen törölve, szinte azonnal össze akar pödrõdni, mint a szilva héja a lekvárban. Tanácsos legalább 30-40 másodpercig a filé egész felületén át odanyomni a serpenyõhöz, és az is segít, ha a hasi részhez közel esõ részeket lenyisszantjuk, és más ...


Folytats a blogon ... lorien.blog.hu/2011/11/02/barramundi_...

sponsored links

Keres?s