Barramundi egyben sütve zöldsalátával és majonézes petrezselyempesztóval
sponsored links
Tavaly óta "halogatom" ezt a találkozást ezzel a halfajtával. A barramundi egy sügérféle, ami a tengervízben születik és az édes/félsós vízben éli le életének nagy részét, az ausztrál folyók torkolataiban nagyon elterjedt halfajta. Íze emlékeztet a süllõére, a húsa fehér, nem túl tömör és nincs benne szálka. A Metro vevõakadémiáján tartott halas kurzuson beszélt róla Szabó Péter seafood chef, hogy Magyarországon sikeresen tenyésztik ezt az ausztrál brakkvízi halat, és hogy az értékesítése is megkezdõdött. Már akkor elhatároztam, hogy ha majd lehet felénk kapni, akkor ki fogom próbálni. Mostanra sikerült beváltanom ezt a magamnak tett ígéretet. A halasnál járva, nem volt éppen semmi ötletem mit vegyek, mikor megláttam, hogy van barramundi. Eldõlt a kérdés. Elsõre úgy gondoltam nem bonyolítom túl a dolgot, lássuk mit tud ez a hal magában, egyszerûen, egyben megsütve minimális ...