Barnavaj, krumplipüré, Based on Pig
sponsored links
Ezennel itt is szeretném bemutatni a Based on Pig nevû, nemrég megalakult társaságot, akik magukat így definiálják: "Budapest étkezési szokásait kutató csoport". Az innovatív és igen ambíciózus csapat munkája még csak nemrégen indult, de máris igen meggyõzõ. Érdemes megnézni a sertéshússal, és a tojással kapcsolatos kutatásaikat.
Bemutatkozójuk szerintcéljuk, hogy "mûvészeti kutatási módszerekkel vizsgáljuk a magyar konyhát,különös tekintettel a kortárs Budapest étkezési szokásaira.Milyen történetek,hagyományok, legendák vesznek körül egy-egy ételt, alapanyagot, vagy konyhánkban felhasználásra kerülõ élõlényt? Milyen információkat találunk a neten, mivel szembesülünk a piacon? Projektünk azokat a kulturális kereteket térképezi fel, amelyekben az étkezésünkkel kapcsolatos döntések megszületnek.Munkánkat konyhai kísérletekkel egészítjük ki."
Bevallom,nekem kicsit el kellett mélyednem a munkáikban, találkoznom, beszélgetnem kellett velük, mire pontos képet tudtam magamban kialakítani a tevékenységükrõl.Most pedig volt szerencsém részt venni az utolsó projektjükben, így már kristálytisztán értem, hogy mit jelent a "mûvészeti kutatási módszer".
Abban segítenek, hogy vizualizálják a kutatási eredményeket, aminek segítségével sokkal könnyebben tudjuk magunkban ...