Barna sörös - vörös áfonyás nyúlcomb sült kelbimbóval és színes répával
sponsored links
Szeretek úgy receptekkel kísérletezni. Legyen szó házi nyúlról vagy akár egy szép vadpéldányról, mennyei ételek készíthetõek ezekbõl a húsokból. Talán sokaknál azért nem kerül az asztalra ebbõl az ételbõl, mert nem tudják, hogy hogyan kezdjenek hozzá. Pedig a legegyszerûbb változat az egyik legfinomabb. Egy kis szalonna, fokhagyma és máris mehet a sütõbe.
Ez a recept már egy továbbfejlesztett változat egy csipet angol rafinériával.
Elkészítési idõ: 60 perc
Hozzávalók 2 személyre:
2 db hátsó nyúlcomb
5 dkg aszalt vörös áfonya
3 dl barna sör
só
õrölt fekete bors
10 dkg füstölt húsos szalonna
1 db közepes fokhagyma
Köret hozzávalói: 25 dkg kelbimbó és 25 dkg színes répa, 2 ek. olívaolaj, só, õrölt bors
- A combokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és tegyük egy tûzálló edénybe.
- Szórjuk meg a húsokat aszalt vörös áfonyával, aprított vöröshagymával és vékony csíkokra vágott füstölt húsos szalonnával.
- Ezután öntsük föl barna sörrel az egészet és alufóliával lefedve kb. 40 percig 200°C-on süssük. Az utolsó 5-10 percre vegyük le a fóliát a húsról és vegyük fel a sütõt maximumra. Adjunk neki egy kis színt, de figyeljünk oda, hogy ne száradjon ki a nyúlcomb.
- A köretet a hússal azonos idõben tegyük be sülni. A megtisztított, nagyobb hasábokra vágott sárgarépát, az elfelezett kelbimbókat sózzuk, borsozzuk és 2 ek. olívaolajjal keverjük össze. Ezt is fedjük le alufóliával és tegyük a sütõbe a combok mellé.
- A végeredmény igazán különleges lesz a barna sör, az áfonya és a szalonna miatt. A szaftot mindenképpen érdemes a hússal és a körettel együtt tálalni, de ha nem szeretnétek ezzel veszõdni, akkor puha kenyérrel tunkoljátok ki az edény aljáról. Nem fogjátok megbánni.
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!
Nyomtasd ki a bejegyzést!