Barna sörös-gombás csülökragu
sponsored links
Ez után a fogás után megnyaltuk mind a tíz ujjunkat :-)
Puha csülökhús, gomba, selymes tejfölös-sörös mártással...
Szeretek sörrel/borral fõzni, utánozhatatlan zamatot kölcsönöz a velük készült ételnek :-)
Barna sörös-gombás csülökragu
Elkészítési idõ: 2 óra
Hozzávalók:
Elkészítési idõ: 2 óra
Hozzávalók:
- 1 ek. zsír
- 3-4 fej vöröshagyma finomra vágva
- 4-5 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 közepes hátsó csülök kicsontozva, nagyobb kockákra vágva
- 75 dkg gomba (vagy 2 doboz konzerv gomba) cikkekre vágva
- 5 dl barna sör
- 4 dl tejföl
- 1 ek. étkezési keményítõ
- 8-10 ágacska friss kakukkfû (vagy 1-2 tk. morzsolt kakukkfû)
- só, bors
Az olvasztott zsíron üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkockázott húst, fehéredésig kevergetjük élénk tûzön, majd felöntjük a sör kb. egyharmadával. Tegyük bele a kakukkfüvet, sót és borsot.
Tegyük hozzá nyugodtan a csontot is és fõzzük bele, remek ízt ad neki!
Takarék lángon fõzzük, az elpárolgott folyadékot pótoljuk sörrel.
Mikor majdnem puhára fõtt, adjuk hozzá a cikkekre vágott gombát is, majd fõzzük teljesen készre.
A keményítõt keverjük el kevés hideg vízzel, majd a tejföllel, és adjunk hozzá apránként a csülök sörös szaftjából (hõkiegyenlítés).
A tejfölt csurgassuk a gombás csülökhöz, forraljuk ki néhány perc alatt. Kóstoljuk meg, ha kell, korrigáljuk a fûszerek mennyiségét ízlésünk szerint.
Tetszõleges körettel - nálunk most galuska - és savanyúság kíséretében tálaljuk.