Barna sörös csirkeragu

2011-05-17

sponsored links

Nem különösebben hatott meg az egyetemes medvehagyma-mánia, de nyilván egyszer csak vesz az ember, ha már annyira mutogatják. Kellemes íze van egyébként, amit csodálatosan elveszít fõzés hatására, úgyhogy leginkább friss kencékbe, szendvicshez, salátába ajánlanám, nem pedig ehhez a recepthez, bár nem ártott neki, csak észrevehetetlen volt. Az eredetiben nincs, de ha a hûtõmben zöldellik egy nagy csokor, akkor addig kerül bele a fõzeményekbe, amíg el nem fogy, nyilván. Mindenesetre jól mutat a képen. :)

A ragu Stahl Judit receptje, és az a zseniális benne, hogy iszonyatosan gyorsan elkészül, de olyan összetett ízvilága van, mintha órákig bûvöltük volna a tûzhelyet.

3 személyre (se 2-re, se 4-re nem tudok fõzni):

  • 1 nagy csirkemell
  • 5 dkg vaj + 3 evõkanál olaj
  • 1,5 dl barna sör (én soproni démonnal próbáltam)
  • 0,5 - 1 dl víz
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 evõkanál baracklekvár
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál õrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál õrölt kömény
  • só, bors
  • 2 dl fõzõtejszín
  • 1 evõkanál étkezési keményítõ...

Folytats a blogon ... koalac.blog.hu/2011/05/17/barna_soros...

sponsored links

Keres?s