Barna sörös csirkeragu
sponsored links
Nem különösebben hatott meg az egyetemes medvehagyma-mánia, de nyilván egyszer csak vesz az ember, ha már annyira mutogatják. Kellemes íze van egyébként, amit csodálatosan elveszít fõzés hatására, úgyhogy leginkább friss kencékbe, szendvicshez, salátába ajánlanám, nem pedig ehhez a recepthez, bár nem ártott neki, csak észrevehetetlen volt. Az eredetiben nincs, de ha a hûtõmben zöldellik egy nagy csokor, akkor addig kerül bele a fõzeményekbe, amíg el nem fogy, nyilván. Mindenesetre jól mutat a képen. :)
A ragu Stahl Judit receptje, és az a zseniális benne, hogy iszonyatosan gyorsan elkészül, de olyan összetett ízvilága van, mintha órákig bûvöltük volna a tûzhelyet.
3 személyre (se 2-re, se 4-re nem tudok fõzni):
- 1 nagy csirkemell
- 5 dkg vaj + 3 evõkanál olaj
- 1,5 dl barna sör (én soproni démonnal próbáltam)
- 0,5 - 1 dl víz
- 1 narancs reszelt héja
- 1 evõkanál baracklekvár
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál õrölt gyömbér
- 1 kávéskanál õrölt kömény
- só, bors
- 2 dl fõzõtejszín
- 1 evõkanál étkezési keményítõ...