Barna rizs tofuval ? ?Végigfõzni a Meatless-t?
sponsored links
És akkor itt is van az elsõ tofus recept a könyvbõl, azt hiszem 9 lesz belõle összesen. (Azóta megcsináltam még egyet, az is jó lett). A tofu pácolása gyors (nyilván nem kell mellette állni és 20 percig nézni), a fõzõzacskós rizs, gyakorlatilag ?önjáró?, utána pedig nagyon gyorsan, pár perc alatt elkészül. A paprika lecserélhetõ más zöldségre, brokkoli, zöldbab, cukorborsó, répa vagy valamilyen káposztaféle is jó bele.
Hozzávalók:
- 15 dkg tofu, 1,5 cm-es kockákra vágva
- 12 dkg barnarizs megfõzve (azaz egy fõzõtasaknyi)
- 1-2 kaliforniai paprika (méretfüggõ)
- 4-5 evõkanál szójaszósz
- 1 teáskanál mustár
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 szál újhagyma
- 2 evõkanál szezámolaj
- 2 evõkanál napraforgóolaj
- (1-2 evõkanál reszelt gyömbér)*
Egy tálban összekeverem a mustárt, 1 gerezd zúzott fokhagymát, 1 evõkanál szezámolajat, 1 evõkanál napraforgóolajat, 2 evõkanál szójaszószt. Beleforgatom a tofut, és legalább 20 percig szobahõmérsékleten állni hagyom.
Az újhagymát vékonyan felkarikázom, és a zöld részét félreteszem a díszítéshez. A paprikát kb. 2x2 cm-es darabokra vágom.
Egy nagyobb serpenyõt felhevítek, és 1 evõkanál napraforgóolajon 30 másodpercig sütöm az újhagymát, 3 gerezd zúzott fokhagymát és a gyömbért. hozzáadom a tofut, pár perc alatt aranybarnára sütöm. Belekeverem a paprikát, a rizst, 2 evõkanál szójaszószt, és rendszeresen megkeverve addig sütöm, amíg minden átmelegszik ? kb. 3 perc kell hozzá. Belekeverem a maradék 1 evõkanál szezámolajat, ha szükséges sózom, és a félretett újhagymával megszórva, azonnal tálalom.
*én a gyömbért kihagytam, mert szerintem ehetetlen
2 adag lesz belõle.