BARNA CSIPERKE FÜSZERES JUHTÚRÓVAL TÖLTVE

2017-10-04

sponsored links



A barna csiperkegomba más néven krémgomba, francia krémgomba, római gomba, sõt portobello, baby bella gomba neveken is elõfordul.
Kicsit erdei gombát idézõ, világosbarna árnyalatú, tömör, kemény húsú, a fehér csiperkénél sokkal karakteresebb gomba, ezért érdemes kipróbálni.J uhtúróval megtöltve pikáns nagyon kellemes iz jön létre.




Hozzávalók

6 db nagyobb barna csiperke

200 g  juhtúró

1 nyers tojás

1 csomag újhagyma

kevés só

örölt bors izlés szerint

petrezselyemzöld apritva




Elkészítés

Megtisztítjuk a gombákat és kitörjük a szárukat. A szárakat késõbbi felhasználásra a mélyhûtõbe teszem. A gombakalapokat kicsit megsózom.
A hagymát összevágom és megpárolom.
Mikor megpuhultak, felaprított petrezselyemzölddel, borssal ízesítjük és 1 db. nyers tojás adok hozzá majd összekeverem.
Ezután hozzáadjuk a juhtúrót.
Kiskanállal megtöltjük a gombakalapokat a juhtúrós töltelékel és a megtöltött gombafejeket sütõpapírral bélelt tepsire rakjuk
 Meglocsolom kevés olajjal és elõmelegített sütõben addig sütöm , míg megpuhulnak a gombakalapok

Folytats a blogon ... lucullusi.blogspot.com/2017/10/barna-...

sponsored links

Keres?s