Barhesz

2012-04-08

sponsored links


A zsidó szombati kalács: lánykori nevén challah,esetleg barhesz/barches .A recept Fûszeres Eszter kóser szakácskönyvébõl való.Eszterék nem kalácsként,hanem kenyérként eszik,hiszen nem egy tipikus édes kalács tészta, inkább sós.
A kalácsfonásnál végig követtem Eszter részletes fotóit és úgy gondolom,hogy elsõre egész jól sikerült,de legközelebb még szebb lesz!Petim jóféle Padlizsános rakott csirke mellé fogyasztotta eddig,de jó esélye van a kalácsnak arra is,hogy bundáskenyérként végezze,de már egy kenyérpuding ötlete is körvonalazódott bennem.

Barhesz/Challah

Hozzávalók:2 db 6-os fonatú kalácshoz:

- 7 pohár liszt ( egy pohár= 2,5 dl)
- 0,4 pohár cukor
- 3 tojás felverve
- 0,5 pohár olaj
- 2 dkg friss élesztõ
- 2 pohár meleg víz ...

Folytats a blogon ... krisztakonyhja.blogspot.com/2012/04/b...

sponsored links

Keres?s