Barcelona - La bombeta

2011-10-17

sponsored links

La Bombeta.jpg

Október közepén három napot Barcelonában tölthettem, alapvetõen kötött volt a programom mégis sikerült a legkedvesebb hobbimra is pár órát szánom. Barcelona lenyûgözött, élettel teli, szerethetõ város, hatalmas terek, szép épületek és kedves emberek, ráadásul a katalán gasztronómia kitûnõ.

Az út elõtt körbekérdeztem ismerõseimet valamint serényen olvasgattam a Bûvös szakács Barcelona témájú írásait, ennek eredményeképpen vasárnap este a La Bombeta nevû helyen (Barceloneta városrészben a La Ramblas sétáló utca végétõl 5 percre a kikötõben található), ami egy kifõzde és egy menõ tapas bár keveréke.

Annyira lokális, hogy a személyzetbõl senki nem beszél angolul, így aztán jó darabig csak tanácstalanul nézegettük a spanyol nyelvû étlapot, amelyrõl pár fogást azonosítani tudtam (gambas - rák, iberico - sonka, vino de su casa ? ház bora), de ez édeskevésnek tûnt. Pár percnyi mutogatás után kiderült van angol nyelvû étlap, így a mutogatás ugyan maradt, de a kommunikáció felgyorsult.

Mindenbõl érdemes egy adagot kérni és aztán osztozkodni, mert rengeteg fogás van és ajánlott többfélét kipróbálni.  A ház bora mellé az étterem specialitását kértük Bombas-t, amely tulajdonképpen pirított krumpli gombóc, melynek középébe ...


Folytats a blogon ... horasz.blog.hu/2011/10/17/barcelona_l...

sponsored links

Keres?s