Barbie torta

2013-01-20

sponsored links


Életem elsõ ilyen jellegû tortája. Tõlem nagy teljesítmény, mert fõzni ezerszer jobban szeretek, mint sütni. Meg aztán kétbalkezes is vagyok, szépérzékem nulla, de most büszke vagyok magamra nagyon :)
10 tojásból készítettem a tortához piskótát, a szokásos módszerrel. Ezt követõen kétfelé osztottam a tésztát, egy 22 cm átmérõjû tortaformába és egy 22 cm átmérõjû kuglófformába. 150 fokon sütöttem 45 percig, szép lassan, hogy jól átsüljön és ne égjen meg. Elõtte lemértem a Barbie-val, hogy ez a magasság pont elég lesz, ha még krém is kerül a lapok közé. Ezt követõen elvágtam a lapokat és a tortát kiszúrtam középen egy 5 cm átmérõjû pogácsaszaggatóval.

Krém : 1 vaniliás pudingpor, 2,5 dl tej, 15 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 50 dkg gesztenyemassza, 2 dl tejszín, 4 lap zselatin.
A tejbõl és a pudingból sûrû krémet fõztem, a porcukorral, majd még forrón elkevertem benne a vajat, majd kihûtöttem. A zselatint beáztattam hideg vízbe, majd kinyomkodtam és elkevertem fél dl melegvízben. Hozzáöntöttem a tejszínhez és együtt felvertem kemény habbá. Közben a kihûlt pudinghoz kevertem a gesztenyemasszát és a végén a tejszínt is beleforgattam. Megkentem a tortalapokat, és felépítettem vele a szoknya tornyát. Kivül is megkentem a krémmel, majd egy órára hideg helyre tettem.

A fondanhoz kell 30 dkg pillecukor, 60-70 dkg porcukor, 1 evõkanál víz, 15 dkg vaj vagy ...

Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2013/01/barb...

sponsored links

Keres?s