Barbie torta
sponsored links
Életem elsõ ilyen jellegû tortája. Tõlem nagy teljesítmény, mert fõzni ezerszer jobban szeretek, mint sütni. Meg aztán kétbalkezes is vagyok, szépérzékem nulla, de most büszke vagyok magamra nagyon :)
10 tojásból készítettem a tortához piskótát, a szokásos módszerrel. Ezt követõen kétfelé osztottam a tésztát, egy 22 cm átmérõjû tortaformába és egy 22 cm átmérõjû kuglófformába. 150 fokon sütöttem 45 percig, szép lassan, hogy jól átsüljön és ne égjen meg. Elõtte lemértem a Barbie-val, hogy ez a magasság pont elég lesz, ha még krém is kerül a lapok közé. Ezt követõen elvágtam a lapokat és a tortát kiszúrtam középen egy 5 cm átmérõjû pogácsaszaggatóval.
Krém : 1 vaniliás pudingpor, 2,5 dl tej, 15 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 50 dkg gesztenyemassza, 2 dl tejszín, 4 lap zselatin.
A tejbõl és a pudingból sûrû krémet fõztem, a porcukorral, majd még forrón elkevertem benne a vajat, majd kihûtöttem. A zselatint beáztattam hideg vízbe, majd kinyomkodtam és elkevertem fél dl melegvízben. Hozzáöntöttem a tejszínhez és együtt felvertem kemény habbá. Közben a kihûlt pudinghoz kevertem a gesztenyemasszát és a végén a tejszínt is beleforgattam. Megkentem a tortalapokat, és felépítettem vele a szoknya tornyát. Kivül is megkentem a krémmel, majd egy órára hideg helyre tettem.
A fondanhoz kell 30 dkg pillecukor, 60-70 dkg porcukor, 1 evõkanál víz, 15 dkg vaj vagy ...