Barbi zsömléje
sponsored links
Faragó-Juhász Barbara receptje és képe
- 2 dkg útifû maghéj
- 2 dl víz
- 2 tojás
- 1 mk. só
- ? mk. szódabikarbóna
- 5 dkg napraforgómag õrölve
- 5 dkg õrölt szezám
- 5 dkg õrölt dió
- 5 dkg tökmag õrölve
- 2 dkg szezámmag egyben
Elkészítés:
- Az útifû maghéjat elkeverjük a vízben, hagyjuk állni két-három percig, amíg megduzzad
- Egy tálba tesszük a lisztté õrölt magokat, a sót, a szódabikarbónát, a tojásokat és az útifû maghéj zselét
- Az egészet jól összegyúrjuk, majd a masszából vizes kézzel szép formás zsemléket formázunk
- Sütõpapírral kibélelt tepsire tesszük, megszórjuk a tetejét szezámmaggal és 190-200 fokra elõmelegített sütõben 20 percig sütjük.