Barbecue csirkeszárny magvas salátával
sponsored links
Ilyenkor, nyáron lehet grillezni is, anniy csupán a hátulütõje a dolognak, hogy a pác megéghet és sem látványra, sem ízre nem hozza a várt eredményt. Azért meg lehet próbálni...
Barbecue csirkeszárny magvas salátával
Hozzávalók 4 személyre: 12-16 konyhakész csirkeszárny, só, bors, barbecue-szósz, 4-5 evõkanál olaj;
a barbecue-szószhoz: 2 dl házi ketchup, 2-2 evõkanál szójaszósz és worcestershire-szósz, 1-1 evõkanál méz és cukor;
a salátához: 1 kínai kel, 1-2 piros húsú kápia paprika, 2-3 sárgarépa, 2-3 zellerszár, 1-2 lila hagyma, 5-5 dk napraforgó- és tökmag, só, citromlé, olívaolaj.
Elkészítése: A csirkeszárnyat megtörölgetjük, és enyhén megszórjuk sóval meg borssal. A szósz hozzávalóit simára keverjük egy tálban, majd beletesszük a csirkeszárnyat, kézzel jól összeforgatjuk, és lehetõség szerint állni hagyjuk egy ideig (akár egész éjszakán át is). Elkésítéskor a csirkeszárnyakat kiszedjük a pácból (leheõleg minél több pác maradjon rátapadva), hõálló edénybe rakjuk, meglocsoljuk kevés olajjal, és elõször lefedve, majd fedõ nélkül 220 fokon kb. félóra alat készre sütjük. A salátáthoz a zöldségeket csíkokra vágjuk, illetve lereszeljük, megsórjuk kevés sóval, illetve meglocsoljuk citromlével, és öszeforgatjuk. Tálalás elõtt olívaolajat locsolunk rá, és a tányérokon megszórjuk magvakkal.
Tipp: A visszamaradt pácot állandóan kavargatva felforralhatjuk egy edénykében, és a hús mellé kínálhatjuk.