Barbari, a perzsa kenyér
sponsored links
Nem tudom megmondani, hogy mióta készítem elméletben az indiai lepénykenyeret. Most is épp be volt ütemezve, aztán hírtelen felülírtam az alábbi kenyérrel. Nem bántam meg. De az indiai kenyérke még továbbra is várat magára.
Amúgy meg....egyetemista koromban (az sem tegnbap volt már, hajajjj) vonult be a péktermékek hozzávalóként a szezámmag. Igencsak kedveltem. Aztán parkolópályára tettem, majd egyenesen kerülni kezdtem. Ez a pont volt ami megingatott eme kenyérke elkészítésében. De végül gyõzött a kíváncsiságom. Hálisten. Nem tudom, hogy szezámmag utoljára mikor esett ilyen jól (és most nem számolok a panírozáshoz, vagy mûzlikhesz használt szezámmag fogyasztással).
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 1,5 dkg élesztõ,
- 1,5 dkg só,
- 3 dl víz,
- búzakorpa a nyújtáshoz,
- 2 teáskanál só a kenõ léhez ...