Barbacue tarja
sponsored links
Újabb remek recepttel bõvül a "Filemon 15 perces fogásai" rovat. Pofon egyszerû, gyors és laktató. Akár ebédre, akár vacsorára készítjük, biztosan marad idõnk a pihenésre is! :)
Legfinomabb házi BBQ szósszal. Ezt érdemes mindig nagyobb mennyiségben elkészíteni, mert üvegbe zárva hetekig eláll a hûtõben. Ha nincs házi szósz, akkor én a Heinzet ajánlom jó szívvel, azzal is nagyon finom lesz.
Hozzávalók 2 fõre:
2 nagy szelet csont nélküli tarja (egyenként kb. 15 dkg)
egy nagy csipet tengeri só
frissen õrölt bors
pár ágacska friss kakukkfû
2 evõkanál barbacue szósz
6 nagy fej gomba
1 evõkanál olíva olaj
A tarják széleit két centinként bevagdosom, ettõl nem fog "felkunkorodni" sütés közben. Egy deszkára helyezem a szeletek, sózom, borsozom, megszórom kakukkfûvel, majd egy fóliával lefedem és 1 cm vékonyra klopfolom. Bekenem minden oldalukat a barbacue szósszal. A gombákat 2x2 centis kockákra vágom és megszórom egy kevés sóval.
Egy nagyobb serpenyõt felforrósítok és amikor már kellõen meleg, mehet bele az olaj. Amint belehelyezem a húst, a gombát is mellédobom. Fontos, hogy magas, közepesen magas lángon süssük. Nem jó ha a gomba levet ereszt, az a jó, ha folyamatosan pirul, serceg. Ezzel olyan hatást érünk el, mintha forró vaslapon sütnénk A húst 2-3 perc után megfordítom és a másik felét is ugyan ennyi ideig sütöm. A gombát közben kevergetem, hogy minden kocka tökéletesen megpiruljon.
Tálaláskor a húst és a gombát is meghintem friss kakukkfûvel.