Barazik Al Sham, a szíriai szezámos keksz
sponsored links
Nagyon szeretek különbözõ nemzetek konyháiból ételeket kóstolgatni, kipróbálni, fõzni. Ezt a kekszet volt szerencsém elõször eredeti és ráadásul házi készítésben megkóstolni. Azonnal beleszerettem és természetesen elkértem a receptet is. Nem is vártam sokáig az elkészítésével és otthon is nagy sikere volt.
Ez egy szíriai specialitás, az úgynevezett Barazik, szezámos kiadásban. Ugyanis van olyan verzió, amikor a keksz másik oldalát apróra tört pisztáciában is megforgatják. Ahogyan olvasgattam a többi receptet és beszélgettünk is róla, többféle ízesítésben készítik és van, aki tojást is tesz a tésztájába. Nekem így jó, ahogyan van és az ánizsos fûszerezés lett a szívem csücske.
Köszönöm a kekszet és a receptjét is Ali!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj (nem margarin!)
17 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor ...