Barackos és szilvás batyu
sponsored links
Barackos és szilvás batyu |
60 dkg liszt
3,2 dl tej
1 tojás
1 mk. só
2-3 ek. cukor
8 dkg olvasztott vaj vagy étolaj
3 dkg élesztõ
Tölekteléknek:
sárgabarack, szilva
Meghinteni:
fahéjas porcukor
A tészta hozzávalóit a szokásos sorrendben (elõször a folyadékok, utána a liszt, tetejére az élesztõ) a kenyérsütõgép tartályába tettem az olvasztott vaj kivételével, és beindítottam a dagasztó programot. Az olvasztott vajat a sípszó jelzésekor öntöttem hozzá, és hagytam végigfutni a programot.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kicsit átgyúrtam és fél centi vastagra kinyújtottam. Nagyméretû (9 centi átmérõjû) pogácsaszaggatóval köröket szúrtam ki. Kicsit meghúzgáltam ovális formára és mindegyik közepébe egy fél mirelit barackot vagy szilvát tettem (a mirelit gyümölcsöket nem olvasztottam ki teljesen, hogy ne áztassa el a tésztát a levük). A tésztakör két oldalát bemetszettem egyenesen két oldalon és ezeket a füleketegymásba fûztem a gyümölcs felett.
Így készítettem |
A kisült kalács |
Fahéjas porcukorral meghintve tálaltam |
Angelinánál találtam a receptet, köszönöm neki ezt a mutatós és finom kalácsot!