Barackos-málnás cobbler - Blogkóstoló 17.
sponsored links
A "tetovált lány konyhájában", Áginál landolt a Blogkóstoló játék 17. fordulójának stafétája. Ez egy pompás játék amely arra hivatott, hogy felfedezzük jobban egymás virtuális receptgyûjteményét és egy sorsolás útján kapott blog kínálatából készítsünk el valamit.
Jómagam is gazdasszonykodtam már a játék során a 12. fordulóban, így tudom milyen nehéz és izgalmas feladat összefûzni a forduló receptjeit.
Most egy teljesen ismeretlen blog, a Parfé gasztroblog jutott nekem a sorsolás során így még izgalmasabb volt a receptvadászat!
Hosszas válogatás után egy cobbler recept mellett tettem le a voksomat két ok miatt is: imádjuk a gyümölcsös, gyorsan elkészíthetõ sütiket; régóta vannak már kicsi porcelán cobbler formáim, de még nem használtam õket.
Az eredeti recept cseresznyével készült, de mivel az már leérett nálunk más friss gyümölcsök után néztem a kerteben: sárgabarack és málna került a sütibe.
A végeredmény nagyon finom lett, elnyerte az egész család tetszését! És milyen izgalmas volt kikanalazni a sütit a kis formákból.... :-)
Tészta:
12,5 dkg liszt (Graham lisztet használtam)fél csomag sütõpor
2,5 dkg cukor
5 dkg hideg vaj
1 tojás
fél dl habtejszín
Töltelék:
40 dkg gyümölcs (nálam barack és málna)
1 evõkanál cukor
1 teáskanál fahéj
A kis formákat kivajazzuk.
A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, összevágjuk és megszórjuk a cukorral, fahéjjal, alaposan megforgatjuk. Ezt kanalazzuk a kivajazott sütõformák aljába.
A tejszínt a tojással elkeverjük. Külön edényben a lisztet, sütõport, cukrot összemorzsoljuk a vajjal. Ehhez jöhet a tojásos-tejszínes massza. Jó kis ragacsos tésztát kapunk. Ebbõl a gyümölcsre teszünk kis halmokat, hogy befedje az egészet. Én kiskanállal adagoltam a tésztát a formákba.
170 fokos sütõben nagyjából 20 perc alatt megsül.
Langyosan a legfinomabb!!! :)