Barackos-mákos-hajdinás nassolnivaló
sponsored links
Ez egy semmi különös ?recept?, de leírom, hátha valaki kedvet kap hozzá
A hajdina (és a mák is) gluténmentes, így a lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Jó kis nassolnivaló.
Aki elõször fõz hajdinát, ne lepõdjön meg, van egy bizonyos illata, engem termálvízre emlékeztet :)
Hozzávalók:
hajdina
barackkonzerv
darált mák
Elkészítés:
A hajdinát megmossuk és kétszeres mennyiségû vízben fedõ alatt pároljuk, amíg el nem fõ a víz alóla. Addigra meg is puhul. Megvárjuk, míg kihûl.
A barackokat botmixerrel, turmixgéppel összeturmixoljuk.
Poharakba adagoljuk a hajdinát, rá a pépesített barackot, rá a darált mákot. Én nem tettem rá pluszban cukrot, a barackkonzerven úgyis van.
Konyhalál Facebook oldal itt található!
Hasonló bejegyzések:
Színes csíkos keksz ?tökegyszerûen?
Pink csíkos baumkuchen ? vagy valami olyasmi
Gluténmentes mákos muffin
Hihi! :) ? Citromos (és mákos) smiley muffin csapat
Sárgabarackos-csíkos kekszes krémes