Barackos manna
sponsored links
Az egyik legegyszerûbb és legfinomabb kevert sütemény - puha, nagyon laza tésztával. Még tavaly kinéztem Piroskánál, egy év elteltével - tegnap - végre meg is sütöttem. :) Annyira finom és könnyû a tésztája... tulajdonképpen nekem ilyen süteményeket nem lenne szabad sütnöm, mert a fél tepsivel én eszem meg.
Olyan sok kevert sütemény receptem van már... ha ilyesmit szeretnék sütni, csak ülök a receptjeim elõtt és képtelen vagyok eldönteni, melyiket készítsem el - egyik finomabb, mint a másik.
A fotóim igazán nyáriasra és vidámra sikerültek - szeretem õket. :)
A pöttyös kézmûves kerámiák megtalálhatók a webáruházban az alábbi linken:
Hozzávalók: 20x30 cm-es tespihez
- 4 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl olaj
- 7 evõkanál tejszín
- 20 dkg finomliszt
- fél csomag sütõpor (6 g)
- 8-10 darab sárgabarack
Elkészítés:
1. A lisztet összekeverjük a sütõporral.
2. A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük (fehéredésig, amíg a cukor el nem olvad). Hozzáadjuk az olajat, elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt is, mellyel szintén jól összekeverjük. Ezután beleszitáljuk a sütõporos lisztet is, fakanállal simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keménnyé vert habját is.
3. Sütõpapírral kibélelt tepsibe egyengetjük a masszát, majd a megmosott/megszárított/kimagozott barackokat felezve, magházukkal felfelé gyengén belenyomkodjuk a tésztába.
4. Elõmelegített 170 fokos légkeveréses sütõben kb. 25 percig sütjük. (A sütési idõ csak tájékoztató jellegû, sütõtõl függõen eltérhet, ezért végezzünk tûpróbát!)
5. A megsült tésztát 1-2 percig a tepsiben hagyjuk, majd óvatosan kiborítjuk egy fa táblára és így hagyjuk kihûlni.
6. Porcukorral meghintve, kockákra szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!