Barackos-kéksajtos csirkemell
sponsored links
És ismét rávettem magam a blogbejegyzés írására :) Régebb készítettem méh barackos csirkemellet, de azt süttem, most pedig szószosan kívántam. Megbolondítottam egy kis kéksajttal és az egyik kedvenc ételem lett! :)
Ebbõl az adagból kb. 6 személyes adag bõven lesz, úgyhogy lehet felezni is a hozzávalókat.
Barackos-kéksajtos csirkemell
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 5 dkg vaj
- 1 ek szójaszósz (elhagyható)
- majoránna
- só, bors
- 70 dkg barackbefõtt (csak a gyümölcs)
- 15 dkg kéksajt szétmorzsolva vagy felkockázva
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- kb 4 dl. tejföl
- 1 ek liszt
A csirkemellet megmossuk, falatnyi kockákra vágjuk. Egy magas edényben megolvasztjuk a vajat, beletesszük a húskockákat, fûszerezzük, meglocsoljuk a szójaszósszal, lefödjük és hagyjuk párolódni. Ezalatt felkockázzuk a barackot és összekeverjük a tejfölet a sajtokkal. Ezalatt megpárolódik a hús, rászórjuk a barackkockákat és ráöntjük a sajtot-tejföles keveréket. Összekavarjuk, majd levesszük alacsony fokozatra a lángot és lefödve hagyjuk amíg a sajtok megolvadnak. Ha szükségesnek látjuk besûrítjuk egy evõkanál liszttel. Curry-s, kukoricás rizzsel tálalta,.