Barackos gombóc mákba forgatva
sponsored links
Szerintem nincs ember, aki a gonbócot ne szeretné, én sem vagyok kivétel, imádom. E tésztáknak alapanyaga a liszten kívül a burgonya, amely mind fõzve, mind zsíradékban sütve, rakott krumliként és sok más ételként igen kedvelt. Arra figyelni kell, mert fontos, hogy a hozzávaló anyagok - liszt, burgonya, olaj vagy zsír, tojás - helyes arányát megtaláljuk, de ha mégsem sikerül, mert sok a liszt és a burgonya is lisztesebb, akkor tojással, olajjal puhíthatjuk, ha viszont lágyabb a tészta, akkor liszt hozzáadásával segítünk összeállni.
A kajszibarack Kínából származik, mégis örmény nevet visel azaz Armeniaca, ez azért lehet, mert Örményországban alakult ki termõtája. Innen terjedt el a középkorban a Földközi-tenger körüli országokban. Nálunk elõször a Besztercei szószedetben - amely a 16. századból való - fordul elõ a "barack" szó, de hamarosan már...