BARACKOS GOMBÓC

2012-08-01

sponsored links


Nem szabad úgy elmúlnia ennek a nyárnak, hogy ne készítsek legalább egyszer barackos gombócot.

Megfõzetm egy kiló fehér burgonyát, olyan szétfövõs fajtát, meghámoztam, krumplitörõvel nagyon alaposan áttörtem, mokkáskanálnyi sóval meghintettem, majd kihûtöttem. Hozzáadtam egy kanál vajat, 1 egész tojást, majd lisztet és elkezdtem módszeresen gyúrni. Lisztet körülbelül 35-40 dkg-ot vesz fel, a krumpli fajtájától függõen. Addig kell gyúrni és lassacskán adagolni neki a lisztet, amíg nem ragad és nehezen vesz fel már többet. Ha kevés a liszt, szétfõ a tészta, ha sok, kemény marad. Szóval, nehéz ügy, de mindenki magának kell kitapasztalnia a tészta állagát.

Közben kimagoztam 25 darab kisebb sárgabarackot.
A tésztából kisebb tojásnyi darabot szakítottam, az ujjaimmal szétlapogattam, olyan tenyérnyire, belehelyeztem a barackot, körbefogtam a tésztával úgy, hogy ne látszódjon ki belõle a gyümölcs és lisztes kézzel ...

Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2012/08/barackos...

sponsored links

Keres?s