Barackos diós rugelach
sponsored links
Mautner Zsófitól hoztam egy nagyon klassz receptet, kicsit zserbó ízvilág kis kiflikben... nagyon megszerettem õket. Akár a karácsonyi aprósüti repertoárunkba is beilleszthetjük õket. :)
Hozzávalók:
24 db
Tészta:
120 g krémsajt
120 g vaj
3 ek cukor
csipet só
150 g liszt
Töltelék:
50 g barna cukor
2 ek sima cukor
2 tk fahéj
100 g dió durvára vágva
6 ek baracklekvár
Tetejére:
1 db tojás
2 ek tej
kevés fahéjas cukor
A szobahõmérsékletû vajat és a szintén szobahõmérsékletû krémsajtot összekeverjük a cukorral, a sóval és a liszttel.
Egy elég ragadós tésztát kapunk, amit egy éjszakára hûtõbe teszünk.
A töltelékhez összekeverjük a diót a cukrokkal és a fahéjjal.
A tésztát megfelezzük, az egyik felét kinyújtjuk egy kb 20 cm átmérõjû körré és megkenjük a lekvár felével, majd megszórjuk a cukros dió felével.
12 darabra vágjuk és feltekerjük.
A kifliket sütõpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a tojás és tej keverékével, megszórjuk fahéjas cukorral és 180 fokra elõmelegített sütõben kb 20 percig sütjük.
Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is.