Baracklepény
sponsored links
Nagyon gyorsan elkészíthetõ finom édes baracklepényt készítettem el újra, de most teljes adagból a Váncza-projectembõl.
A receptet ezen a linken találjátok:))
A tésztája egy vajas habos tészta, amit egy 20 x 30 x 7 cm magas kerámia tepsibe kentem el egyenletesen.
Erre raktam rá sorra a barackokat. Most barack konzervet használtam amit jól lecsepegtettem a levétõl.
Végül , megszórtam a kristálycukorral, de szerintem ez a mûvelet el is hagyható, így kevésbé lesz édes !
Elõmelegített sütõben ,180 fokon gáznál 3 fokozaton készre sütöttem.
Sütés közben a barackok lesüllyednek a tészta aljára.
Teljes kihûlés után szeleteljük fel és egy pár szem aszalt áfonyával tálalhatjuk .
Nagyon finom puha tésztájú lepényt kapunk ha megsütjük !
Érdekessége : Hogy amikor 1/8 adagot készítettem akkor a barackok a tészta tetején maradtak és most amikor teljes adagot kevertem ki, a barackok a tészta aljára süllyedtek le, hogy miért azt sajnos nem tudom de így is úgy is nagyon finom ez a baracklepény:))
Jó étvágyat és sikeres sütést kívánok nektek :))