Baracklekvár, barackdzsem
sponsored links
Ehhez a dzsemhez bevezetõt írni sablonos. Széles körben kedvelt, nálunk egyértelmûen Nr.1. No nem ilyenkor jössz erre rá, hanem majd télen. Véletlenül kerültem a befõzés projektbe, de benne ragadtam. Eddig nem került fel a blogra, mert oly egyszerû az elkészítése, de magam kedvéért is lejegyeztem az arányokat.
A héját mindig lehúzom, mert így tökéletesen tiszta, nem kell mosni, a színe pedig ragyogó narancs lesz.
Barackdzsem
Hozzávalók:
1000 g sárgabarack (mag és héj nélkül)
150 g kristálycukor (nádcukor)
1. A sárgabarckokat egy lapos sütõtepsibe rakom, és leöntöm forró vízzel. Pár perc után leöntöm róla a vizet, és lehúzom a héját, felezem, kiszedem a magját.
2. Egy befõzéshez használt széles lábasban felteszem fõni, és kb. 20 percig alacsony lángon puhára fõzöm.
3. Hozzáadom a cukrot, és nagy lángon kb. ...