Barack lekvár - fõzött gyümölcs - kompromisszum
sponsored links
V. Kati küldte 2011.06.27-én
A kép a Google images-rõl való
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Kisebb mennyiséggel dolgozva jól be tudod osztani az erõdet, tehát végy 2 kg barackot
- Húzd le a barackok héját és magozd ki; nem szükséges darabolni
- Tedd fel egy nagyobb lábasban a barackot fõni addig, míg pépes állagú nem lesz - Fõzés közben a nagyobb gyümölcsöket fakanállal szét lehet nyomkodni. A fõzési idõ maximum 8-10 perc.
- Ekkor kilogrammonként keverj az alaphoz 10-10 dkg xukrot, és keverd át vele jól a gyümölcsöt
- Végül 3 lapos evõkanál agar-agar kerül a lekvárba
- Töltsd a gyümölcsöt csírátlanított üvegekbe, majd állítsd fejre 5 percre az üvegeket, végül csomagold újságpapírba
- Száraz dunsztba csomagolva - újságpapír+egymás mellé állítva pl. egy nagyméretû lábasba vagy kosárba az üvegek+letakarva takaróval - a lekvár 2 nap alatt kihûl
Kati tapasztalata: "Ha hosszabb ideig fõzném...