Barack lekvár - fõzött gyümölcs - kompromisszum

2011-06-29

sponsored links


V. Kati küldte 2011.06.27-én

A kép a Google images-rõl való

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Kisebb mennyiséggel dolgozva jól be tudod osztani az erõdet, tehát végy 2 kg barackot
  • Húzd le a barackok héját és magozd ki; nem szükséges darabolni
  • Tedd fel egy nagyobb lábasban a barackot fõni addig, míg pépes állagú nem lesz - Fõzés közben a nagyobb gyümölcsöket fakanállal szét lehet nyomkodni. A fõzési idõ maximum 8-10 perc.
  • Ekkor kilogrammonként keverj az alaphoz 10-10 dkg xukrot, és keverd át vele jól a gyümölcsöt
  • Végül 3 lapos evõkanál agar-agar kerül a lekvárba
  • Töltsd a gyümölcsöt csírátlanított üvegekbe, majd állítsd fejre 5 percre az üvegeket, végül csomagold újságpapírba
  • Száraz dunsztba csomagolva - újságpapír+egymás mellé állítva pl. egy nagyméretû lábasba vagy kosárba az üvegek+letakarva takaróval - a lekvár 2 nap alatt kihûl

Kati tapasztalata: "Ha hosszabb ideig fõzném...

 


Folytats a blogon ... paleolihlet.freeblog.hu/archives/2011...

sponsored links

Keres?s