Banános zabpelyhes muffin
sponsored links
A tegnapi hóesés kívánta a finom illatokat. Ahogy a frissen hullott hóban építõ aprónépet becsalogatja a frissen sült sütemény illata... Nekem ez a megfizethetetlen.
Nem mellékesen pedig volt otthon még egy banán, amit sürgõsen fel kellett használnom, mielõtt a kukában végzi. Eredetileg almapüré kell hozzá, én ezt barackpürére cseréltem, illetve a végén lehet gazdagítani még bogyós gyümölccsel, ez itt most kimaradt. Ezekkel a módosításokkal együtt is egy finom, laktató, reggeli útravalónak is tökéletes muffin készült.
2 nagy tojás
150 ml natúr joghurt
50 ml olaj
10 dkg almapüré, barackpüré
1 összetört, túlérett banán
3 ek méz
pici vaníliakivonat, ettõl lesz isteni finom illat még a szomszédban is
50 g aprószemû zabpehely
20 dkg liszt
1 kk. sütõpor
1 kk. szódabikarbóna
1 kk. fahéj, a másik illatfelelõs :)
további bogyós gyümölcs... kb 10 dkg
Elkészítés:
Összekeverem a folyékony hozzávalókat, beleöntöm a szárazakat, gyorsan összekavarom, muffintepsibe teszem, és 180 fokos sütõben fél óra alatt megsütöm. Hógolyózás utánra tökéletes, meg igazából bármikor. Étvágyat hozzá!