Banános zabpehelyszelet
sponsored links
- 140 gr vaj
- 100 gr nádcukor
- 2 ek méz
- 350 gr apró szemû zabpehely
- 0,5 kk sütõpor
- 1 púpos kk fahéj
- 2 érett banán (villával összetörve)
Az elsõ 3 hozzávalót alacsony lángon olvaszd össze, majd vedd le a tûzrõl, és add hozzá a többi hozzávalót. Jól dolgozd össze a masszát, és tedd sütõpapírral bélelt kisebb méretû tepsibe. Egyengesd el a felületét, és süsd 180 C-ra elõmelegített sütõben, amíg a széle aranybarna nem lesz (kb. 20 perc). Csak akkor szeleteld, amikor már teljesen kihûlt.
P.S: A receptet a BBC Good Food 101 Torta és sütemény c. könyvébõl próbáltam ki, és nagyon meg voltam vele elégedve.Kategóriájában szerintem teljesen megállja a helyét:) Mostanában számíthattok tõlem sok kalóriaszegény - de egészséges - kajára, ugyanis nyaralásig vissza akarok térni a szülés elõtti formámba. De persze azért az édességrõl - korlátolt mennyiségben - nem mondok le:)