Banános-zabos palacsinta karobos-juharszirupos öntettel
sponsored links
Egyszerû, gyors és finom. És persze, egészséges :-)
Hozzávalók (6 db-hoz):
1,5 közepes palacsinta
20 dkg zabpehely
2 ek. zabpehelyliszt
2-3 tk. fahéj vagy kardamom
2 ek. rizs habspray
4-5 ek. kókuszzsír a sütéshez
--
2 ek. karob
2 tk. juharszirup
2 ek. kókusztejpor
Elkészítés:
Hozzávalók (6 db-hoz):
1,5 közepes palacsinta
20 dkg zabpehely
2 ek. zabpehelyliszt
2-3 tk. fahéj vagy kardamom
2 ek. rizs habspray
4-5 ek. kókuszzsír a sütéshez
--
2 ek. karob
2 tk. juharszirup
2 ek. kókusztejpor
Elkészítés:
A banánt meghámozzuk, és összetörjük. A zabot, zabpehelylisztet és a habspray-tt hozzáadjuk. Egy serpenyõbe kókuszolajat öntünk és amikor felforrósodott, a masszából lapos korongokat formálunk, beletesszük és kisütjük (egyszer forgassuk).
Az öntetet így készítsük el: keverjük össze az alapanyagokat, majd öntsük rá a palacsintákra. Banánszeletekkel, esetleg mogyorókrémmel tálaljuk.
TIPP: készítsük rizspehellyel, így gluténmentes finomságot kapunk :-)