Banános-mogyoróvajas zabgolyó
sponsored links
Villámgyorsan elkészíthetõ egészséges reggeli vagy délutáni energialöket. Ha egész nap úton vagyok, akkor szoktam csomagolni, életmentõ belõle 2-3 darab, mikor már lent van az energiaszintem. Ez most egy egyszerû változat, turbózhatjuk magok hozzáadásával, esetleg meggyet a közepébe lehet tenni, illetve forgathatjuk akár kókuszreszelékbe, kakaóporba, darált magvakba is, mindenhogy jó lesz.
A nasi beilleszthetúõ a Fitness Junkie táplálkozási programba is :)
Hozzávalók:
kb. 12 nagyobb golyóhoz
1 banán
60 gr mogyoróvaj
100 gr zabpehely
20 gr holland kakaópor
1 ek. méz ( el is hagyható, vagy édesítõvel helyettesíthetõ)
kb. fél dl forró víz
20 gr finomszemû zabpehely
pár ek. olvasztott étcsoki
puffasztott amaránt ( bioboltokban, drogériákban kapható)
pirított szezámmag
Elkészítés:
1. Az elsõ 5 hozzávalót ( félkövérrel betûkkel jeleztem õket) késes aprítógépbe tesszük és összedolgozzuk. Igény szerint annyi forró vizet adunk hozzá, hogy ragacsos, de formázható masszát kapjunk.
2. Ezután a finomszemû zabpelyhet kézzel belekeverjük ( így maradnak benne nagyobb szem zabpelyhek is) és hûtõbe tesszük a masszát 10-15 percre.
3. Golyókat formázunk a masszából és amíg a bevonóanyagokat elõkészítjük, visszatesszük a golyókat a hûtõbe.
4. Pár kocka étcsokit felolvasztunk és langyosra hûtünk. A szezámmagot száraz serpenyõben lepirítjuk: így ropogósabb lesz és karakteresebb lesz az íze is.
5. A tenyerünket kicsit bekenjük az olvasztott csokival és meggörgetjük benne a golyókat majd meghempergetjük õket vagy a puffasztott amarántban vagy a pirított szezámmagban. A tenyerünket minden golyó után csokizzuk.
Azért nem mártjuk ki a golyókat csokiban, mert nem bonbon jelleget szeretnénk ezeknek a golyóknak adni, megmaradunk az egészséges vonalnál. Így csak annyi csokira van szükségünk, hogy a magok rátapadjanak a golyóra.
Fogyasztásig hûtõbe tesszük õket.