Banános Magnum és fagyi

2014-07-13

sponsored links

Avagy így készült nálam fagyi és jégkrém egyszerre?.

 
Banános Magnum karamellizál fehércsokis és sült banános burokkal... 

A banános jégkrém receptjét már jópár hónapja nézegettem Praliné Zsuzsinál, mire aztán rendeltem egy jégkrém formát magamnak és végre megpróbálhattam a jégkrémezést én is. Nos, azt kell mondanom, jégkrémet készíteni sokkal jobb buli, mint fagylaltot, így biztosan készül még nálam hasonló máskor is! J Mindazonáltal ha valaki jégkrémformát rendel, akkor érdemes belõle legalább egy dupla garnitúrát megvásárolni, hiszen egy formával mindösszesen 4-6 db jeges finomság készíthetõ.

Én sajna elsõ nekifutásra csak egyetlen formát rendeltem innét, így a maradék fagyialapot simán bedobozoltam, majd egy vacsi után kigombócoltam magunknak az esti filmezéshez, ami azért így is elfogyott gond nélkül! (Van ilyen szó, hogy ?kigombócolás???? Ez nálam ekvivalens a fagyi gombóc formában való tálba helyezésével, de ha valami bölcsész olvassa ezeket a sorokat, kommentben közölheti velem a helyes szóhasználatot? J)
 
A kimaradt fagyi is elfogyott!

Hozzávalók: (4db mini jégkrémhez és kb. 10 gombóc fagyihoz)
2 db banán (kicsi)
2 dl tej
3 db tojássárgája
1 csapott ek keményítõ
5 ek cukor
1 tk vanília kivonat
1 csipet só
2-3 dl tejszínhab
+ 5-7 dkg karamellizált fehér csokoládé + 2 dkg kakaóvaj (Recept itt.)
+ pár szelet sült banán (bolti)
+ karamellöntet a fagyihoz (Recept itt.)

A jégkrémek.

A fagyialap elkészítése:
A banánt héjastól teljesen alufóliába csomagoljuk, majd 200°C-os sütõben bõ fél óráig sütjük. (Közben a konyhát megtölti majd a sütõbõl kiáradó kellemes banán illat! J) A megsült banánt a sütõbõl kivéve a fóliába csomagolva hagyjuk kihûlni. A sütés idejére érdemes egy darabka sütõpapírt teríteni a banánok alá, hogy az esetleg kifolyó ?banánlé? ne égjen a tepsi aljára.
A tejbõl a keményítõ, cukor, a 2 db tojássárgája, valamint a só és vanília kivonat hozzáadása után alacsony fokozaton egy sûrû pudingot fõzünk, amit alaposan behûtünk (A-B). (A pudingos alapot és a banán lesütését akár elõzõ este is végezhetjük.)
A banánt kicsomagoljuk a fóliából (C) ? figyelem, a héja teljesen fekete lesz ?, majd kikaparjuk a banánhúst, amit egy villával alaposan összetörünk és azt a pudingos alapba keverjük (D). Végül felverjük a szintén alaposan behûtött tejszínhabot, amit óvatosan beleforgatunk a banános krémbe (E), majd az egészet alaposan kidolgozzuk fagylaltkészítõ gépben, majd tölthetjük is a jégkrém formába (F).
 
Így készült...
A jégkrém:
A jégkrémhez a szilikon formát megtöltjük a fagyialappal, majd a fagyasztóban egy éjszaka alatt jól kifagyasztjuk. Ezután a jégkrémeket óvatosan kinyomkodjuk a formából és olvasztott karamellizált fehér csokiba mártjuk, amit aztán azonnalbeleforgatunk a kissé összetört sült banánba. Itt villámsebességgel kell dolgozni, hiszen a csoki nagyon hamar ráköt a jégkrémre, szóval tényleg legyen elõkészítve a csokizó tál mellé a banános tál! J



A fagylalt tálalása:
A banánfagyit is kínálhatjuk olvasztott karamellizált fehér csokival és sült banán szeletekkel, de készíthetünk hozzá egy krémes karamell öntetet (7 dkg cukor, 2 dkg vaj, 2 dl zsíros állati tejszín) is. Ez a karamell öntet volt a díjnyertes karamelltortámtetején, ott megtaláljátok az elkészítés leírását.
 
Fagylaltnak is szuper volt!


Vélemény a receptrõl:
Nekem nagyon ízlett a fagyi önmagában is, de a jégkrém vitte igazán a prímet! A Párom szerint a jégkrémhez jobban illene a sima fehér csokoládéból készült burok, így nálunk ebben a formában készül majd el ismét ez a jégkrém.
A fagylalt elkészítésénél arra figyeljünk, hogy a recept hozzávalóinál megadott mennyiségnél nagyobb adaggal egyszerre ne dolgozzunk, mert azt a mennyiséget egy hagyományos méretû tartállyal rendelkezõ fagyigép már nem tudja jól kikeverni és jégkásás marad a fagylaltunk!

Fagyizzatok sokat a nyáron,  ildiKOKKI


Életem elsõ jégkrémei!


Folytats a blogon ... ildikokki.blogspot.com/2014/07/banano...

sponsored links

Keres?s