Banános- madártej
sponsored links
Gyerekkori emlékeim....madártejet vittünk minden betegnek a kórházba.
Ez a madártej tojássárgája nélkül készült, fõzött krém helyett pudinggal,továbbra is az epediétám miatt.
Banánnal készült, de isteni naranccsal is.
Hozzávalók:
- 1 liter 1,5 % tej
- 20 dkg banán
- 1 vaníliáspuding
- édesítõ
- 2 tojásfehérje
- mák
- 1 tk vaníliakivonat
A banánt összeturmixoljuk a tej egyharmadával ,és a vanília kivonattal.
A többi tejet feltesszük forrni egy kis sóval.
A tojások fehérjét keményre verjük, majd kanálnyi adagokat,teszünk a forró tejbe,és fél-fél percig
fõzzük mindkét oldalukat.
Szûrõkanállal kiemeljük, lecsöpögtetjük, és félretesszük.
A tejhez öntjük az 1-2 kanál tejjel kikevert ,és tetszõlegesen édesített pudingport.
Kevergetjük egy pár percig, de nem forraljuk fel újra.
Végül a kész híg pudinghoz hozzákeverjük a banános turmixot.
Kihûtjük, majd tálkákba adagoljuk és habgaluskákkal megrakva, mákszórással dísztítve tálaljuk.