Banános granola

2013-09-27

sponsored links


Mit szoktatok reggelizni? Nálunk sokszor valamilyen müzli kerül terítékre. Ennek legfõbb oka a gyorsaság, másrészt szeretjük is, fõleg a ropogós granolákat. Sajnos a bolti változatok többsége túl sok cukrot tartalmaz, édesebb, mint amit szeretünk, így viszonylag sûrûn kell készítenem házi változatokat.
Nyáron rendeltem néhány angol nyelvû szakácskönyvet és volt köztük egy igazán egészséges könyv is. Ez a recept egy abban szereplõ granola alapján készült. Más alkotóelemeket használtam, de a banán, mint fõ alkotóelem maradt, hisz ez fogja össze a magokat. Nagy elõnye, hogy nem tartalmaz hozzáadott cukrot, csak a datolyában és a banánban megtalálható cukrok édesítik a zabpelyhet.

Zabpehely:
A zabpehely glikémiás indexe alapján közepes felszívódású gabonaféle, tökéletes reggeli étel. Hosszabb ideig biztosítja a reggel szükséges energia szintet. Magas a fehérjetartalma és sok vas, kalcium, kálium, foszfor, magnézium van benne. Természetes lúgosító hatása van. De miért jó mindez? A foszfor elõsegíti a szíranyagcserét, szerepe van az idegrendszer mûködésében, a csontok, fogak épségének megõrzésében, gyerekeknél pedig a kialakulásukban. A kalcium felszívódását erõteljesen növeli. Mivel a zabpehely kalciumot is tartalmaz így a kettõ együtt nagyon hatásos. A magnézium szintén nagyon értékes nyomelem, közel 300 enzim mûködéséhez szükséges.
A lúgosít hatás is fontos, fõleg ha sok savas ételt fogyasztunk (tejtermék, húsok, édességek).

Hozzávalók:
  • 400 g zabpehely ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA...

sponsored links

Keres?s