Banános-csokis szelet
sponsored links
Van úgy, hogy nem fogy el a banán, és már kezd eléggé túlérni. Ilyenkor már senki sem fogyasztja el szívesen. Ekkor jön jól egy könnyû sütemény, amibe belecsempészhetjük. Nem túl édes, de kellemesen érezhetõ rajta a banán, amitõl nagyon puha a tésztája.
Pár perc csak az összeállítása, aztán már csak a sütés, és a csokival való bevonás, no meg a falatozás van hátra.
Hozzávalók:
Tésztába:
*20 dkg liszt
*1 púpozott kk sütõpor
*1 csipet só
*10 dkg vaj
*10 dkg cukor
*1 ek vaníliás cukor
*2 nagyobb tojás
*2 érett banán
*7 dkg étcsokoládé
Tetejére:
*10 dkg étcsokoládé
*2 ek olaj
A puha vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és a villával áttört banánt.
Beleforgatjuk a sóval, sütõporral elkevert lisztet, majd az apróra vágott étcsokoládét.
Sütõpapírral bélelt 20*30 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokra elõmelegített sütõben hõlégkeveréssel kb. 25 perc alatt megsütjük. Tûpróbával ellenõrizzük. Hagyjuk tejesen kihûlni.
A csokoládét az olajjal vízgõz felett megolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt.
Ha megszilárdult a máz, egy éles késsel szeleteljük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.