Banános-csokis minimuffin
sponsored links
A muffinok életmentõek. Bõ félóra alatt megvannak és 2 tálon meg egy kézi habverõn kívül mosogatni sem kell utána semmit. Én azokra a receptekre esküszöm, amelyek joghurtot is tartalmaznak, mivel az így készült muffinkák sokkal puhábbak, szaftosabbak lesznek, még másnap is. A hozzáadott banánpüré csak ráerõsít erre, kipróbálni kötelezõ, ha van pár túlérett banán :) Nem beszélve arról, hogy ezek a mini muffinkák olyan gyorsan el is párolognak, ahogy készültek, hiszen egyfalatkásak, párosával lehet õket hajigálni befelé :)
Hozzávalók:
1 csésze: 250 ml
1,5 csésze liszt
1/2 csésze cukor
csipet só
1 tk. szódabikarbóna
1 tojás
1/2 csésze olaj
1/2 csésze natúr joghurt
2 jó érett banán
3/4 csésze csokicsepp
Elkészítés:
1. A sütõt 175 fokra elõmelegítjük, a muffinsütõt kibéleljük kapszlikkal.
2. Egy tálban elkeverjük a száraz anyagokat: liszt, cukor, só, szódabikarbóna, csokicsepp.
3. Egy másik tálban kézi habverõvel a tojást az olajjal, joghurttal majd hozzáadjuk a villával pürésített banánt.
4. Hozzáforgatjuk a száraz anyagokat, párat keverünk rajta és kapszlikba adagoljuk.