Banános-csokis keksz
sponsored links
Ezt az aszalt szilvás-csokis keksz sablonjára készítettem, mert az nagyon ízlett. Fiam pedig jobban kedveli a banánnal készült édességeket, így most az õ kedvére tettem, bár azért az elõzõ is elfogyott hamar.
Hozzávalók.
Elkészítése:
A rozspelyhet durvára õröltem a kávédarálóban. Ezután mindent bedobáltam a késes aprítóba - a csoki kivételével,- és pillanatok alatt tésztává dolgoztam össze. Végül hozzá kevertem a csokoládét is.
Kisebb diónyi golyókat gyúrtam a lágy tésztából és sütõpapírral bélelt tepsibe fektettem õket, majd a tenyeremmel szétnyomtam kb. 0,5 cm vékonyra. 180 fokra elõmelegített sütõben 15-20 perc alatt aranybarnára sülnek. Amikor elkezd színesedni, akkor kell kivenni a sütõbõl. A tepsiben hagytam kihûlni õket. 50 darab lett ebbõl a mennyiségbõl.
Hozzávalók.
- 7,5 dkg rozspehely
- 15 dkg tönkölyliszt
- 25 dkg banán ( 2 nagyobb)
- 15 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg szoba hõmérsékletû margarin
- 4 ek méz
- 1 tk vanília kivonat
- 1 tk sütõpor
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 10 dkg süthetõ étcsokoládé csepp
Elkészítése:
A rozspelyhet durvára õröltem a kávédarálóban. Ezután mindent bedobáltam a késes aprítóba - a csoki kivételével,- és pillanatok alatt tésztává dolgoztam össze. Végül hozzá kevertem a csokoládét is.
Kisebb diónyi golyókat gyúrtam a lágy tésztából és sütõpapírral bélelt tepsibe fektettem õket, majd a tenyeremmel szétnyomtam kb. 0,5 cm vékonyra. 180 fokra elõmelegített sütõben 15-20 perc alatt aranybarnára sülnek. Amikor elkezd színesedni, akkor kell kivenni a sütõbõl. A tepsiben hagytam kihûlni õket. 50 darab lett ebbõl a mennyiségbõl.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.