Banános csokibonbonok - avagy a Schoko banane házilag
sponsored links
Hát az úgy kezdõdött, hogy régen rajongtam a bolti Schoko Bananert...Nem kicsit.
Így amikor régebben ráakadtam Puffinnál a receptjére elhatároztam, hogy megcsinálom. Na de aztán valahogy feledésbe merült, egész mostanáig. Ugyanis újra megláttam Szofinál ezeket a szépségeket, és úgy döntöttem itt az idõ...:)
Nekiálltam. Persze cukor, glutén, és tejmentes verzió készült. Valami mennyei lett, kár volt eddig várni.
Hozzávalók (kb. 10 db-hoz):
1 banán,
70 gr darált házi háztartási keksz,
2 ek. eritrit,
1/4 rúd vanília,
1 késhegynyi õrölt citromhéj,
1 tk. citromlé,
bevonáshoz: 100 gr magas tartalmú étcsokoládé, 1 tk. libazsírElkészítés:
Elõször elkészítettem a háztartási kekszet, méghozzá 50 gr kókuszchips, 150 gr mandula, 20 gr kókuszolaj , és 2 tojás segítségével. Minden ment a turmixba, és az egynemû masszákból korongokat sütöttem, 180 fokos sütõben 12-15 perc alatt. (Forrás: itt)
Az eritritet porrá õröljük a vanília rúddal, majd a többi hozzávalóval a csokin és a zsíron kívül jól összedolgozzuk. Kis golyókat gyártunk, kb. 2 óra alatt a mélyhûtõben megdermesztjük, majd a csokit a zsírral felolvasztjuk és bevonjuk õket. Sütõpapírra helyezzük a bevont golyókat, és fogyasztásig hûtõben tároljuk.
Forrás: Csak a puffin