Banánkenyér

2014-04-12

sponsored links



Miért kellett belelapoznom az asztalon heverõ Nõk Lapja Konyha Desszert különszámába, miért? Hát tudok és akarok én ellenállni egy jó receptnek? Dehogyis! Szerelem volt elsõ látásra a banánkenyér, sprinteltem a zöldségeshez beszerezni az alapanyagokat, és már állhattam is neki a nagyon egyszerûen elkészíthetõ finomságnak. Egy baj van vele: nagyon gyorsan fogy...

Banánkenyér
Hozzávalók:
- 4 banán
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütõpor
- csipet só
- 2 ek kakaópor
Elkészítés:
A banánokat meghámozzuk. Két banánt botmixerrel leturmixolunk, hozzákeverjük a tojásokat, a cukrot és az olajat. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütõport, a sót és a kakaóport, és hozzáadjuk a banános elegyhez. 
Egy õzgerincformát kivajazunk, lisztezünk, majd beletöltjük a masszát. A maradék két banánt felkarikázzuk, a masszába nyomkodjuk, majd 180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk és kb. fél óra  alatt készre sütjük (tûpróba!). Megvárjuk, míg kihûl, szeleteljük, hamizzuk.
Jó étvágyat!


Folytats a blogon ... gasztrobarath.blogspot.com/2014/04/ba...

sponsored links

Keres?s