Banánkenyér

2014-04-23

sponsored links

Ugye ismerõs a helyzet, hogy az asztalon pöttyösödik, barnul majd rohad meg a banán?! Hát ez van. A banános-csokis muffint már készítettem ez okból vagy százszor, de itt a következõ lehetõség, a banánkenyér:) Reggelire, uzsonnára, kézbe, kocsiba,....finom.

Hozzávalók egy õzgerinc formához:

100 g vaj, 6 ek. méz, 300g liszt, fél ek. sütõpor, 1 tk. õrölt fahéj, 120 g porcukor, 2-3 érett banán, 2,5 dl tej, 2 tojás

A sütõt elõmelegítjük 180 fokra.

Egy kis lábasban összeolvasszuk a vajat a mézzel.
A lisztet, a sütõport, az õrölt fahéjat és a porcukrot egy tálba kimérjük.
Egy nagyobb keverõtálba felverünk két tojást, a banánokat villával pépesítjük, összetörjük, majd hozzáöntjük a mézes vajat. A száraz hozzávalókat a tojásos-banános keverõtálba szitáljuk és felöntjük a tejjel.
Simára keverjük, sütõpapírral kibélelt formába öntjük.

Mehet a sütõbe, kb. 45-55 perc alatt kész.
A recept még plusz 4 ek. olvasztott mézet ajánl a kisült sütemény tetejére, de nekem ez túl édesnek tûnt, így kihagytam:)

Jó sütést!

A recept alapját a Süteménydíszítés 30. számában találtam, köszönet!

Folytats a blogon ... bakeann.blogspot.com/2014/04/bananken...

sponsored links

Keres?s