Banánkenyér
sponsored links
De nem ám csak úgy simán, került bele köles is. Az oka viszonylag egyszerû, a liszt kiváltására szolgál, hogy adjunk a várható élettartam növekedésének, és hogy ha reggelire esszük, kibírjuk ebédig.
Amúgy finom. Szeretem a banánkenyeret, érdekes, hogy a hazai háztartásokban nem annyira népszerû annak ellenére, hogy a banánnal nem sok mindent lehet kezdeni ha túlérik. Szerintem speciel semmit, és még turmixba sem szeretem a banán túlérett ízét.
Csak azért, mert a banánturmix szóba került. Háni a banánturmixot minden józan érvem ellenére a következõképpen készíti és issza dehogy eszi. Két banánhoz kb. egy-másfél deci tejszínt turmixol, amibõl egy nyúlós, fehéres-szürke szörnyeteg válik, és mivel hiába érett a banán, egy kevéske cukrot mindig elbír. Na vagy 2 teáskanál porcukorral végül garantált a nyúlás, de nem csak akkor amikor az kanállal belenyúl, hanem szerintem a nyelvet és a szájpadlást is azonnal összetapasztja a cucc, de egy elõnye kétségkívül van, ha véletlenül csak este van ideje újra enni, hát kibírja anélkül, hogy amikor hazaér, a szemei kopognának az ajtón belépés elõtt. Ha rám hallgattok nem próbáljátok ki soha.
Hozzávalók:
200g banán villával összetörve (nekem ez 2 közepes volt)
200g tejben párolt köles (70g szárazon, + 350ml tej + 1 ek vaj) ...