Banánhabos sünbonbon
sponsored links
Szeretitek a krémes és lágy banánturmixot? Én nagyon! Így nagyon megörültem, amikor a Karácsonyra kapott Szakácsok könyvében megtaláltam a banánhab receptjét: tejszínhabbal habosított banánturmix tulajdonképpen, amit egy pici zselatin szilárdít. Isteni, habkönnyû, gyönyörû lukacsos textúrájú. Már az elsõ pillantásnál tudtam, hogy bonbonban a helye! Így is lett, a sünformámba töltöttem: a roppanós étcsokiburok remek kontrasztot ad a pillekönnyû banánhabnak. Próbáljátok ki!
Hozzávalók kb. 15 nagyobb bonbonhoz:
Banánhab:
- 12,5 dkg érett banán (hámozva)
- fél citrom leve
- fél narancs leve
- 5 dkg porcukor (vagy 3-4 dkg xilit)
- 2 ek. víz
- 1,5 zselatinlap (vagy egy csapott teáskanálnyi zselatinpor) ...