Banánfagylalt (tej- és gluténmentes, vegán)
sponsored links
Már jó régen szembejött velem ez a recept, az abszolút hihetetlen 1 hozzávalós banánfagylalt, most a GoodFood volt az utolsó lökés, hogy na most már tényleg megcsinálom.
Mivel csak banán van benne, mindenki eheti a banán-allergiásokat leszámítva (van egyáltalán banán-allergia?).
Eddig kétszer futottam neki, jöjjenek a tapasztalatok:
- keményre kell fagyasztani, ha csak félig van megfagyva a banán, igaz, hogy könnyebb turmixolni, de nyúlósabb lesz az állaga és megbarnul kicsit, tehát, amit az újság írt, hogy 1 óra fagyasztás, az kevés
- a banán héja és belseje közti "szálakat" el kell távolítani.
- ha turmixolás közben felolvad kicsit, vissza lehet tenni a kész fagylaltot, hogy visszafagyjon kicsit.
- azt még nem próbáltam, hogy több adagot csinálok egyszerre, és a maradékot már krémesítve ...