Banánfagylalt karamellöntettel
sponsored links
Rá vagyok kattanva a fagylaltra, illetve arra, hogy hogyan lehetne otthon készíteni fagylaltot. Már többször próbálkoztam az ikeás fagyikészítõvel, legutóbb egy meggyes változattal... de nem lett az igazi. Túl kristályos.
Fagyikészítõ géppel könnyû lenne. De egy gép 10e fölött van, és ráadásul egy újabb keveset használt készülék lenne. Persze ha beválik a házi fagyi, az oké, de amikor még kísérleti üzemben vagyunk, nem ruháznék be rá.
Szóval kerestem azt a receptet, ami krémes, finom és gép nélkül is készíthetõ. Ez a banánfagyi lett az Otthonka blogról. És mivel a Tesco Banoffee Pie jégkrém, ezért karamellöntetet is készítettem hozzá Latsia konyhája alapján. Szóval ez egy igazi internetes szerelemgyerek. (o;
A banánfagyi a világ legegyszerûbb dolga:
veszünk két banánt, félcenti vastag karikára vágjuk és egy zacskóban egy rétegben elterítve betesszük a fagyasztóba. Pár óra alatt átfagy. Utána a botmixer aprítójába tesszük, és addig turmixuljuk, amíg krémesen finom nem lesz. És kész is!
A karamellöntet sem bonyolultabb:
20 dkg kristálycukrot megolvasztunk, majd óvatosan és kis adagokban hozzáöntünk 1,5 dl habtejszínt. Csomómentesre keverjük, majd hagyjuk kihûlni. Hûtõben napokig eláll a maradék.
Tálaláshoz a fagyit tányérra szedtem és a tetejére a karamellöntetbõl húztam rá csíkokat. (a fagyin dermed jócskán még!) A maradék tejszínbõl pedig némi porcukorral kemény habot vertem és még azt is mellé tettem.
Fagyikészítõ géppel könnyû lenne. De egy gép 10e fölött van, és ráadásul egy újabb keveset használt készülék lenne. Persze ha beválik a házi fagyi, az oké, de amikor még kísérleti üzemben vagyunk, nem ruháznék be rá.
Szóval kerestem azt a receptet, ami krémes, finom és gép nélkül is készíthetõ. Ez a banánfagyi lett az Otthonka blogról. És mivel a Tesco Banoffee Pie jégkrém, ezért karamellöntetet is készítettem hozzá Latsia konyhája alapján. Szóval ez egy igazi internetes szerelemgyerek. (o;
A banánfagyi a világ legegyszerûbb dolga:
veszünk két banánt, félcenti vastag karikára vágjuk és egy zacskóban egy rétegben elterítve betesszük a fagyasztóba. Pár óra alatt átfagy. Utána a botmixer aprítójába tesszük, és addig turmixuljuk, amíg krémesen finom nem lesz. És kész is!
A karamellöntet sem bonyolultabb:
20 dkg kristálycukrot megolvasztunk, majd óvatosan és kis adagokban hozzáöntünk 1,5 dl habtejszínt. Csomómentesre keverjük, majd hagyjuk kihûlni. Hûtõben napokig eláll a maradék.
Tálaláshoz a fagyit tányérra szedtem és a tetejére a karamellöntetbõl húztam rá csíkokat. (a fagyin dermed jócskán még!) A maradék tejszínbõl pedig némi porcukorral kemény habot vertem és még azt is mellé tettem.