BANÁNPALACSINTA - LISZT NÉLKÜLI GYORS ÉDESSÉG
sponsored links
BANÁNPALACSINTA
Több helyen is láttam ezt a palacsintareceptet, de nálunk még csak most jött el az elkészítésének az ideje. Egy kicsit szkeptikusan készítettem el, mert nem kell bele semmi, csak egy banán és két tojás. Féltem, hogy olyan lesz az íze, mint a rántottának, de nem! Meglepõen finom és a banán miatt édes "palacsinta" lesz belõle. Ne várjon senki hagyományos palacsinta ízt, de érdemes kipróbálni, mert egy nagyon gyorsan elkészíthetõ finomság. És ne felejtsük el, hogy mindez liszt nélkül és hozzáadott édesítõ vagy cukor felhasználása nélkül készül!
Ebbõl a mennyiségbõl kb. 6 picurka - amerikai jellegû palacsinta jön ki. Van, aki fahérjat szór rá, de pl. én nem szórtam le semmivel, mert ízlett anélkül is és tényleg eteti magát. Ahogy sütöttem, úgy tünt el a tányérról.. :)
HOZZÁVALÓK
1 banán
2 tojás
ELKÉSZÍTÉSE
- Az érett banánt egy villával pürésítjük, majd a két tojást hozzáadjuk és ugyancsak villával jól összekavarjuk.
- Ezután egy serpenyõt megkenünk olajjal és kisütjük benne úgy, hogy két evõkanálnyit kanalazunk egymás tetejére és a kanállal egy picit elsimítittam a masszát. Nem olyan vékony palacsintát kell készíteni, mint amit mi, magyarok szoktunk, hanem jóval kisebb nagyságú és egy kicsit ducibb apró palacsintára kell készíteni a masszát.
Recept innen.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.