BANÁNOS TÚRÓFÁNK
sponsored links
banános? túrófánk |
Roppant egyszerûen és gyorsan elkészül. Alapjaiban egy sütõporos túrófánk, de került bele 2?? banán, sima liszt helyett tönkölybúza lisztbõl készült és cukor helyett eritrit édesíti. Így picikét kímélõbb, viszont elég kalória van így is benne, a Nutelláról nem is beszélve, amibe tunkolva, valami mennyei.
Hozzávalók
25 dkg érett banán (tisztítva)??
25 dkg túró
15 dkg tönkölybúza liszt
1 csipet só
1 citrom reszelt héja?
3 e.k. eritrit
1 csomag sütõpor
2 e.k. búzadara
2 db. tojás
étolaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
Nutella mártogatni
Elkészítés
A megtisztított banánokat egy villával törd össze, majd a túróval és a reszelt citromhéjjal dolgozd el.
A lisztet keverd el a sütõporral és 1 csipetnyi sóval.
A két tojást verd fehéredésig az eritrittel, majd óvatosan vegyítsd el a túrós keverékkel, végül egy spatula segítségével dolgozd a masszához a lisztet és a búzadarát is.
Melegíts egy lábasban olajat.
Egy fagyiskanál segítségével adagolj gombóckákat a nem túlzottan forró olajba. Kis lángon kell tartani, mert a forró olajban megég a külseje, belül pedig nyers marad. Érdemes az elsõ 1 percben fedõ alatt sütni, mint a hagyományos fánkot, majd fordítás után is tedd rá a fedõt fél percre, így biztos, hogy belül is tökéletes lesz.
Egyszerre ne tégy sok fánkot az olajba, mert a duplájukra fognak dagadni és nem tudnak átsülni, ha összeérnek.
Az elkészült fánkokat szedd papírtörlõre, majd szórd meg porcukorral(eritrit).
Tálaláskor kínálj mellé Nutellát. Nagyon klasszul illik hozzá, mivel a fánkok nem igazán édesek.
Tipp: természetesen fehér vagy nádcukorral és sima, fehér liszttel, vagy teljes kiõrlésûvel is elkészíthetõ, én csak próbálom egy kicsit csökkenteni a cukorfogyasztásunkat, lisztbõl pedig csak tönköly fehér volt itthon.
banános túrófánk Nutellába mártogatva |
banános túrófánk Nutellába mártogatva |
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
csakmertszeretm@gmail.com