Balzsamos lilahagyma borsos karajon - U1 - ez a 600. bejegyzésem :)
sponsored links
Egyik héten leltem egy receptet a fészen. Még meg is osztottam, mondván, hogy sokszor csinálok balzsamecetes párolt lilahagymát - pl. pirított csirkemájjal - és még sosem jutott eszembe, hogy egy szelet sztékre halmozzam. Ki kell próbálnom!
Kipróbáltuk! Egyszerûen fenséges lett. Ezen nincs is mit csodálkozni. Ráadásul olyan vacsora, ami nélkülözi a szénhidrátot, kb. 20 perc alatt készen van és alig kell mosogatni utána. Szóval: perfect!
Igazán jól illik a 600. bejegyzéshez a Bodzán. Ugyanis most vettem észre, hogy ez lett a 600., mióta Apácskával szerkesztjük a blogot. Éljen, éljen!
Annyiban tértem el az eredeti recepttõl, hogy nekem eleve készen van a balzsamecet esszenciám, amit egy üveg balzsamecet felére történõ beforralásával készítek kb. félévente és csõrös üvegben, lezárva tartom.
Balzsamos lilahagyma borsos karajon - U1
Ez kell hozzá (4 fõre, vagy 2 fõnek vacsorára és másnap ebédre):
8 szelet karaj, 4 nagy ...